Visites

contador de visitas

Entitat Col-laboradora

El Temps a Masquefa

Entrenos

Les nostres SortidesData de publicacio, 27/01/2015

EL DESITG DE CORRER


Molts de nosaltres practiquem exercici físic regularment per diferents motius: salut, pràctica esportiva, oci, etc… L’objectiu final és trobar-nos millor amb el nostre cos i amb la nostra ment.

Des de l’inici anem augmentant paulatinament el temps que dediquem, ja que el cos es va adaptant a realitzar aquest esforç i dins nostre es produeix un fet anomenat  “resistència”. El nostre organisme  reacciona i ens estimula a l’acceptar reptes cada cop més ambiciosos per aconseguir-ho: fer més kilòmetres, preparar-se per alguna cursa, preparar una marató…qualsevol repte és vàlid.

¿I què succeeix al nostre cos? Cada nou dia que sortim a còrrer ens trobem més còmodes, aguantem millor les distàncies, gaudim més del recorregut i comprovem  que podem assolir aquell repte que ens havíem proposat.

EL NOSTRE COS AGAFA RESISTÈNCIA: augmenta la nostra massa muscular, que ens proporciona més resistència i dins del nostre organisme, a partir de un cert nivell d’exercici, es segreguen unes “substàncies”, les endorfines, que fan que el nostre cos es trobi millor, més resistent, fort, “invencibles” ….

“És la droga del corredor de fons”, com jo l’anomeno, que és “addictiva” i fa que la necessitem cada dia. Fa que busquem una estona per sortir a córrer i que fer exercici formi part de la rutina diària. Tot això provoca que el dia que no podem sortir a córrer, per què fa mal temps, per la feina o compromisos que no ens deixen dedicar-li el temps que voldríem, notem alguna cosa en el nostre cos; si a més a més no és un dia sinó 2, o 3…no em parlem: ens trobem neguitosos, caminem per casa esperant el bon temps. És la falta d’endorfines, la dosi diària d’exercici continuat que fa que el nostre cos es trobi bé, i els que més ho noten són els fondistes per què aquestes substàncies es comencen a segregar a partir d’un cert temps d’exercici continuat.

 ¿Qui no ha notat que a partir dels 30-40 minuts corrent el nostre cos es troba en forma i gaudim a partir d’aquí d’una “màquina” que no es cansa? Sents que ets capaç de continuar corrent sense parar durant molt de temps.

Aquest és el sentiment del corredor de fons, que l’ajuda també a afrontar la vida de la mateixa manera: NO RENDIR-SE MAI I ASSOLIR NOUS REPTES AL LLARG DE LA NOSTRA VIDA.Data de publicacio,  05/11/2014


“BELLUGA’T, QUE EL MOVIMENT ÉS VIDA”

El sedentarisme és un dels grans mal de l’actual societat i les conseqüencies pe a la nostra salut són motiu de preocupació ja que poden desenvolupar molts trastorns que a la llarga poden fer patir una malaltia crònica, que en part, podríem evitar tenint uns hàbits de vida saludables.

Vivim en un espai privilegiat, en un país on la natura ens ofereix un ventall de paisatges increíbles, on la terra ens dóna uns aliments que configuren la “dieta mediterrània”, envejatda per altres països. D’altre banda, la climatología també és favorable i permet que al llarg de tot l’any podem practicar activitats de tot tipus a l’aire lliure. Tot això, ho hem d’aprofitar: no serveixen excuses de “no tinc temps”, hem de treure temps per tal de fer una passejada, un tomb en bicicleta, sortir a correr una estona…..Hem de fer l’esforç de trobar aquesta estona per gaudir de l’entorn on ens trobem., i aquí és on pot entrar en joc MASQUEFA TRAIL, nova associació a Masquefa, que ha de ser el punt de trobada per iniciar o perfeccionar l’esforç  físic, on podreu trobar companys per sortir a         correr, caminar, bicicleta, etc. Qualsevol tipus d’exercici és bo, i més si el fem en companyia d’un amic o conegut, amb qui compartir les preocupacions del dia a dia.

El nostre cos esta disenyat per moure’s.  Abans, les persones és desplaçaven caminant, i moltes activitats que la tecnologia actual ens facilita és feien manualment. És indubtable que la vida ara és més fàcil però  hem d’estar atents perque això ens porta cap EL SEDENTARISME. Quan ha canviat la forma de gaudir l’infància: abans es jugaba al carrer, la bicicleta per els camins, etc. Ara, no dic que això no és faci, però estareu amb mi que els nens passen més hores davant d’un televisor o consola que al carrer. Això, afegit a una alimentació inadecuada,  fa que augmenti de forma important l’obesitat infantil, precursora de malalties més importants (diabetes, hipertensió,…). Esta demostrat que l’activitat física més una alimentació adecuada ens ajuda a gaudir d’una vida més plena, física i emocionalment, i nosaltres els pares hem de donar l’exemple: “MENT SANA IN CORPORE SANO”.

Com hem vist fins ara ho tenim tot per fer, una “vida sana” però, ens falta una petita o gran empenta, LA VOLUNTAT, que no és precisament el nostre fort. Moltes persones esperan de la medicina la solució a tots els problemes de salut, però aixó no és possible. Molts dels problemes de salut que patim depenen més de nosaltres que de la sanitat pública: L’EXERCICI FÍSIC és un eina que ens facilita la salut i l’envelliment, que no és cap malaltia sinó un procés natural. ¿Qui no coneix aquella persona d’edat avaçada que malgrat els anys encara va a l’hort, a caminar per el poble, a correr una estona,..saludant i parlant en el que troba al seu pas?. Hem de recuperar aquesta saviesa perque ens donará una estabilitat i un benestar que cap fàrmac pot substituir.

Sigeu protagonistes de la nostra vida activament i no com espectadors asseguts al sofà de casa. A vegades necessitem l’ajuda d’altres persones, que arrosseguin de nosaltres, per fer exercici i aquí és on entra MASQUEFA TRAIL. Segur que trobareu qui us ajudi a preparar-vos, sortir i quedar per correr, programa trobades, etc. Tot és començar, poc a poc, però us puc assegurar que “enganxa” i molt, poder  arribar a disfrutar de la vida…”corrent”. Mai és tart per començar i en comapnyia, millor encara!!!

Us convido a probar-ho.

Anem a correr una estona cada dia, a fer una caminada, a agafar la bici i gaudir de l’entorn que tenim: Montserrat, vinyes, boscos, …

El vostre cos i la vostre ment us ho agrairà.

Continuarem parlant amics i amigues…..

 

Carles Baiget

Metge de Familia

CAP Masquefa

Copyright © 2014 - 2017 Masquefa Trail